Da li ste znali?

Prednosti prirodne kreme sa zaštitnim faktorom

Korišćenje SPF (Sun Protection Factor) proizvoda je izuzetno važno iz nekoliko ključnih razloga, posebno tokom leta kada je sunčevo zračenje jače. Korišćenje SPF-a je ključni deo svakodnevne nege kože. Pruža zaštitu od štetnih UV zraka, sprečava starenje i pigmentacione probleme, te smanjuje rizik od raka kože. Bez obzira na godišnje doba, uključivanje SPF-a u dnevnu rutinu može značajno doprineti dugoročnom zdravlju i lepoti vaše kože.

Ako ste u dilemi koji SPF proizvod treba da koristite nastavite da čitate ovaj blog.

Korišćenje prirodnog SPF-a ima nekoliko prednosti u odnosu na konvencionalne sunčane kreme koje često sadrže sintetičke hemikalije. Evo nekoliko ključnih prednosti korišćenja prirodnog SPF-a:

1. Sigurniji sastojci

  • Prirodni minerali: Prirodni SPF proizvodi često sadrže minerale koji fizički blokiraju UV zrake bez apsorpcije u kožu.
  • Bez štetnih hemikalija: Ne sadrže potencijalno štetne hemikalije poput oksibenzona, avobenzona, oktinoksata i drugih koje se često nalaze u konvencionalnim kremama za sunčanje.

2. Manje iritacija kože

  • Pogodno za osetljivu kožu: Prirodni SPF proizvodi su često blaži i manje iritiraju kožu, što ih čini pogodnim za osobe sa osetljivom kožom, sklonom alergijama ili aknama.
  • Manje verovatnoće za izazivanje reakcija: Bez sintetičkih mirisa, konzervansa i boja, smanjuje se rizik od alergijskih reakcija i iritacija.

3. Ekološki prihvatljiviji

  • Bezbedni za morske ekosisteme: Prirodni SPF proizvodi ne sadrže hemikalije koje su štetne za koralne grebene i morski život. Mnoge konvencionalne kreme za sunčanje sadrže oksibenzon i oktinoksat, koji mogu oštetiti koralne grebene.
  • Biodegradabilni: Prirodni sastojci su često biorazgradivi i manje štetni za životnu sredinu.

4. Efikasna zaštita

  • Širok spektar zaštite: Non-nano cink oksid i titanijum dioksid pružaju širok spektar zaštite od UVB i UVA zraka, što ih čini efikasnim izborom za zaštitu od sunca.
  • Trenutna zaštita: Za razliku od nekih hemijskih filtera koji zahtevaju vreme za aktiviranje, mineralni filteri pružaju trenutnu zaštitu čim se nanesu na kožu.

5. Dugotrajan efekat

  • Fizička barijera: Mineralni filteri stvaraju fizičku barijeru na površini kože, što može rezultirati dužom i stabilnijom zaštitom u uslovima izloženosti suncu.

6. Pogodni za svakodnevnu upotrebu

  • Laka integracija u rutinu: Prirodni SPF proizvodi često dolaze u različitim formulama, uključujući hidratantne kreme i tonirane proizvode, što ih čini lakim za uključivanje u svakodnevnu rutinu nege kože.
  • Bez belog traga: Mnogi moderni prirodni SPF proizvodi su formulirani tako da ne ostavljaju beli trag na koži, što ih čini pogodnijim za svakodnevno nošenje.

7. Blagotvorni sastojci

  • Dodatni benefiti: Prirodni SPF proizvodi često sadrže dodatne prirodne sastojke poput aloe vere, kokosovog ulja, shea butera, koji dodatno neguju kožu, hidratizuju je i smiruju upale.

Zaključak

Korišćenje prirodnog SPF-a nudi mnoge prednosti, uključujući sigurnost sastojaka, manje iritacija kože, ekološku prihvatljivost i efikasnu zaštitu. Prirodni SPF proizvodi su odličan izbor za svakodnevnu upotrebu, pružajući zaštitu od sunca na siguran i prirodan način.

Preporučujemo da probate Promontis kremu sa zaštitnim faktorom. Promontis tim je unapredio već postojeću formulaciju kreme sa zaštitnim faktorom. Krema sa zaštitnim faktorom namenjena je za zaštitu celog tela. Ova krema ne samo da štiti vašu kožu od procesa starenja, već i od drugih oštećenja kože koja mogu da uzrokuju UVA i UVB zraci. Krema je visoko hidratantna, ima umirujući efekat tako da osim što štiti kožu ona je hidrira i neguje. Savršeno je formulisana – sadrži ulje šargarepe i lešnika, cink-oksid, eterično ulje slatke narandže i vanile. Zahvaljujući ovakvoj kombinaciji sastojaka koža brzo upija kremu I NE OSTAVLJA BELI FILM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.