Da li ste znali?

Bez vena, bez problema! Gelvenol-revolucionarni proizvod za zdrave noge

Proširene vene, poznate i kao varikozne vene, su stanje u kojem vene postaju proširene, izdužene i deformisane. To su oboleli krvni sudovi, najčešće donjih ekstremiteta. Ovakve vene imaju nefunkcionalne venske zaliske. Usled oštećenosti zalistaka stvara se venski refluks. To dovodi do širenja venskih zidova i stvaranja zmijolike izbočine, odnosno proširene vene. Takav krvni sud nije više u mogućnosti da obavlja svoju uobičajenu funkciju pumpanja krvi ka srcu. Ukoliko se ne leče, proširene vene mogu stvoriti velike komplikacije.

Evo nekoliko faktora koji mogu doprineti nastanku proširenih vena:

  1. Genetika: Ako neko u vašoj porodici ima proširene vene, povećava se verovatnoća da ćete ih i sami imati. Genetska predispozicija igra važnu ulogu u ovom stanju.
  2. Starost: Starenje može uzrokovati gubitak elastičnosti u venama, što povećava rizik od proširenih vena.
  3. Pol: Žene su generalno podložnije proširenim venama zbog hormonalnih promena tokom trudnoće, menstruacije i menopauze.
  4. Trudnoća: Trudnoća povećava pritisak na stomaku, uključujući i vene u nogama, što može dovesti do proširenih vena.
  5. Sedeći način života: Dugotrajno stajanje ili sedenje otežava protok krvi u venama, povećavajući rizik od proširenih vena.
  6. Prekomerna težina: Višak telesne težine opterećuje vene u nogama, što može dovesti do oštećenja venskih zalistaka.
  7. Pušenje: Pušenje može uticati na krvne sudove i otežati cirkulaciju, što može doprineti proširenim venama.
  8. Hormonska terapija: Hormonska terapija, posebno terapija zamene hormona u menopauzi, može povećati rizik od proširenih vena.
  9. Povrede: Povrede na venama, kao što su ugrizi ili udarci, mogu oštetiti zalistke u venama, što dovodi do problema sa cirkulacijom.
  10. Sindrom hroničnih venskih insuficijencija: Ovo je stanje gde vene ne mogu efikasno pumpati krv nazad ka srcu, što može dovesti do proširenih vena.

Gelvenol je prirodni gel za vene koji poboljšava perifernu mikrocirkulaciju, ublažava tegobe kod pojave proširenih vena, sprečava pucanje kapilara, doprinosi eliminaciji osećaja teških, otečenih i umornih nogu, neguje, hidratizuje i regeneriše kožu.

SASTAV: Ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt gaveza, ekstrakt aloje, nevenovo ulje, etarsko ulje ruzmarina, etarsko ulje mente, hidrolat matičnjaka, hidrolat timijana, biljni gliceron, mentol

Ekstrakt divljeg kestena deluje povoljno na integritet krvnih sudova, poboljšava mikrocirkulaciju i ima protivupalna svojstva.

Etarsko ulje mente ostvaruje efekat hlađenja i ima umirujuće dejstvo na oštećenu kožu. Smiruje bolne senzacije i deluje kao prirodni analgetik i anestetik

Ekstrakt gaveza pospešuje regeneraciju i stvaranje novog tkiva.

Ekstrakt aloe vera smiruje iritaciju, osvežava i regeneriše kožu.

Upotreba: Preparat naneti na kožu nogu u tankom i ravnomernom sloju, dva do tri puta dnevno i blago utrljati u smeru odozdo prema gore.

Preparat se može upotrebljavati ispod zavoja, čarapa ili elastičnih čarapa. Oni jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje i smanjuju već prisutni edem, ubrzavaju vensku cirkulaciju, otklanjaju bol i osećaj umora i težine u nogama i olakšavaju epitelizaciju kože.

Zašto je GELVENOL poseban?

  1. PODSTIČE BOLJU APSORPCIJU AKTIVNIH SASTOJAKA – Aktivni sastojci ispoljavaju lokalno sinergijsko dejstvo koje se ogleda i u boljoj apsorpciji pojedinačnih komponenti i povećanju ukupne delotvornosti preparata.
  2. PRIJATAN I DUGOTRAJAN EFEKAT HLAĐENJA – Ulje mente ispoljava prijatno rashlađujuće dejstvo koje posebno pomaže u ublažavanju simptoma umornih, teških nogu sa lokalno povećanim osećajem toplote.
  3. BEZ MASNIH TRAGOVA I OSEĆAJA LEPLJIVOSTI – Ako ste u žurbi, ne brinite! Formulacija u obliku gela se brzo upija u kožu i ne ostavlja lepljive ili masne tragove, pa je preparat pogodan za upotrebu ispod čarapa i odeće.
  4. SPECIJALNA FORMULA BEZ ISUŠIVANJA KOŽE – Izabrani aktivni sastojci obezbeđuju dodatnu negu i hidrataciju kože, što doprinosi poboljšanju kvaliteta i izgleda kože. Koža je bolja, mekanija, lepša, vizuelno, i na dodir!
  • GELVENOL SMIRUJE SIMPTOME PROŠIRENIH VENA
  • SPREČAVA POJAVU KAPILARA
  • SMANJUJE BOL, OTOK I OSEĆAJ TEŽINE NOGU
  • SMIRUJE UPALU I CRVENILO KOŽE
  • REGENERIŠE TKIVO I HIDRATIZUJE KOŽU

Leave a Reply

Your email address will not be published.