Da li ste znali?

Dijabetesno stopalo – uzroci i lečenje

Da li znate šta je dijabetesno stopalo i da posledice mogu biti veoma opasne po obolelu osobu?

Dijabetesno stopalo je jedna od najčešćih komplikacija šećerne bolesti i javlja se zbog oštećenja krvnih sudova. U pitanju je skup koštanih i mekotkivnih promena na stopalu koje nastaju kao posledica neuropatije i ishemije, a mogu se dodatno iskomplikovati i infekcijom. Dijabetesno stopalo može dovesti do ozbiljnih posledica po zdravlje obolelih, ukoliko se ne leči na odgovarajući način.

Neki od najčešćih simptoma su:

  • Deformitet stopala i prstiju;
  • Javljaju se otoci koji mogu da zahvate i potkolenicu, dok koža počinje da se peruta;
  • Suva i ispucala koža stopala, zadebljanja peta, ulceracije, peckanje;
  • Lokalizovana topla osetljivost nogu.

Ovakvo stopalo je više sklono bakterijskim i gljivičnim infekcijama, pa je neophodno lečenje na adekvatan način. Tim Promontisa je zato formulisao biljnu kremu za negu stopala koja rešava ove probleme brzo i efikasno. U pitanju je Foot Protection biljna krema za negu stopala.

Preparat je namenjen za negu stopala i nokatne ploče, bolove u stopalima i potkolenicama; omekšavanje svih vrsta kožnih zadebljanja na stopalima i prstima; ublažava svrab, crvenilo, peckanje.

U sastav Foot Protection kreme ulazi propisana koncentracija etarskih ulja čajevca, timijana i eukaliptusa koji su prirodni antiseptici. Klinički je dokazano da ubijaju bakterije i gljivice koje najčešće izazivaju infekcije na stopalima. Tu su ekstrakt gaveza i nevena koji ubrzavaju epitelizaciju i zarastanje rana, žuljeva. Urea omekšava zadebljanja na koži stopala, zanoktica i olakšava prodiranje aktivnih principa na mestu aplikacije.

Brinite o svojim stopalima svakodnevno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.