Da li ste znali?

FOOT PROTECTION – moćna sinergija biljaka

Stopala su najopterećeniji deo našeg tela, često nepravedno zapostavljena, na koja obratimo pažnju tek kada dođe do vidljivih promena ili bola.

Najčešći problemi na stopalima su ispucale i suve pete, uporne žute naslage na noktima, neprijatan miris nogu, nepodnošljiv svrab između prstiju, žuljevi  i zadebljanja na stopalima, teško zarastanje rana. Ove promene su posledica bakterijskih ili gljivičnih infekcija koje ako se zapostave mogu dovesti čak i do hirurških intervencija.

U PROMONTIS-u smo imali dosta pitanja na ovu temu, tražili ste kremu koja može da neguje vaše problematično stopalo i spreči ozbiljnije posledice po zdravlje. Najviše su nam se javljali oboleli od dijabetesa, zaposleni koji duži deo dana provode u gumenoj ili obući od veštačkih materijala, gojazne osobe, osobe koje imaju psorijazu, pad imuniteta, starije osobe, kao i sportisti.  Do problema  dolazi  iz nekoliko osnovnih razloga,  stopala su pod stalnim stresom, izložena vlazi ili zbog bolesti imaju veću predispoziciju za razvoj gljivičnih, bakterijskih infekcija što je osnovni uzrok za nastajanje gore navedenih problema.

ŠTA JE FOOT PROTECTION?

FOOT PROTECTION je biljna krema koja u svom sastavu sadrži kombinaciju moćnih eteričnih uja i biljnih ekstrakata koji imaju izuzetan antimikrobni efekat posebno na sojeve bakterija i gljivica koji dovode do infekcije na stopalima i nokatnoj ploči.

ETARSKO ULJE ČAJNOG DRVETA –  Ulje čajevca dolazi iz listova Melaleuca Alternifolia, malog drveta poreklom iz Kvinslenda i Novog Južnog Velsa, Australija. Aboridžini, starosedeoci  Australije vekovima koriste ulje čajevca kao tradicionalni lek. Oni drobe listove čajevca da bi izvukli ulje, a zatim ga udišu za lečenje kašlja i prehlade ili ga nanose direktno na kožu radi lečenja. Ulje čajevca sadrži niz jedinjenja, uključujući terpinen-4-ol, za koja se pokazalo da ubijaju određene bakterije, viruse i gljivice. Kliničke studije su pokazale da terpinen-4-ol povećava aktivost belih krvnih zrnaca, koji pomažu u borbi protiv bakterija i virusa.  Ovaj aktivni princip  čini ulje čajevca cenjenim prirodnim lekom za lečenje bakterijskih i gljivičnih stanja kože, noktiju, sprečavanje infekcija i podsticanje zarastanja  rana.

Većina biljnih ekstrakata i eteričnih ulja, kao što su neven, gavez, timijan su proizvedeni u PROMONTIS pogonu od biljaka ubranih iz netaknute prirode u podnožju Suve planine.

ETARSKO ULJE TIMIJANA – se dobija iz nadzemnog dela u cvetu biljke Thymus Vulgaris. U našim krajevima zbog karakteristika zemljišta plantažno uzgajamo varijaciju čije je glavno jedinjenje Timol. Ovaj alifatični alkohol ima izrazito antifungalno delovanje na gljivicu  Trichophyton mentagrophytes, T. rubrum i T. Tonsurans koje su glavni uzročnici stvaranja žutih naslaga na noktima, svraba. Takođe ima izrazit antibakterijski i antiseptički efekat, ubrzava zarastanje rana i modrica.

EKSTRAKT KORENA GAVEZA – dobijen iz biljke gavez koja raste kod nas, u većem delu Evrope, centralne Azije i zapadnog Sibira. Glavni aktivni sastojci su Alantoin i Ruzmarinska kiselina. Alantoin pojačava rast novih ćelija kože, dok ruzmarinska kiselina pomaže u ublažavanju bola i upala.

ULJE NEVENA – dobija se od cveta biljke Calendula officinalis, od davnina poznato za lečenje raznih promena na koži, podstiče obnavljanje tkiva, poboljšava cirkulaciju, povećava proizvodnju kolagena i na taj način ubrzava proces epitelizacije.

FOOT PROTECTION pored biljnih sastojaka sadrži 8% Uree koja savršeno OMEKŠAVA ZADEBLJANJA na stopalima i omogućava lakše prodiranje aktivnih biljnih principa.

Eterična ulja i mentol opuštaju vaše BOLNE I UMORNE NOGE. Prijatna tekstura ove kreme je pravi melem za vaša stopala.

KAKO DELUJE FOOT PROTECTION?

  Sinergijom svih gore navedenih aktivnih sastojaka FOOT PROTECTION uspešno omekšava ispucale i oštećene pete. Neguje  stopalo i otklanja svrab i neprijatan miris na stopalu.  Mazanjem u predelu oko nokta, omekšava zanoktice, a  na nokatnoj ploči rešava problem upornih žutih naslaga. Pospešuje cirkulaciju, ublažava bolove na stopalima i potkolenicama. Ubrzava zarastanje rana i sprečava širenje infekcije na okolno tkivo, što je posebno značajno kod osoba obolelih od dijabetesa.

KAKO SE KORISTI FOOT PROTECTION?

Nanosi se u tankom sloju na prethodno oprano stopalo do 3 puta dnevno. Kod  žutih naslaga na noktima poželjno je nokat prethodno isturpijati i iseći kako bi krema mogla dublje da prodre ispod nokta. Kod večernje aplikacije preporučuje se utopljavanje stopala obuvanjem pamučne ili silikonske čarape.

Vidljivi rezultati već posle prvog meseca redovne upotrebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.