Da li ste znali?

Nega protiv bora i starenja kože

Bore su prirodni deo procesa starenja kože koji se javlja usled gubitka elastičnosti i kolagena u koži. Osim genetike, bore se mogu pojaviti i zbog izloženosti suncu, pušenja, loše ishrane, nedovoljne hidratacije i drugih faktora. Evo nekoliko saveta kako smanjiti pojavu bora i usporiti proces starenja kože:

  1. Zaštita od sunca: Redovno korišćenje kreme za sunčanje može sprečiti dodatno oštećenje kože od štetnih UV zraka.
  2. Hidratacija: Redovna hidratacija kože održava njenu elastičnost. Koristite hidratantne kreme ili ulja bogata antioksidansima.
  3. Zdrava ishrana: Ishrana bogata voćem, povrćem, celovitim žitaricama i zdravim mastima može poboljšati izgled kože.
  4. Izbegavanje pušenje i alkohol: Pušenje i prekomerno konzumiranje alkohola mogu ubrzati proces starenja kože.
  5. Redovna vežba: Vežbanje poboljšava cirkulaciju krvi i doprinosi zdravlju kože.
  6. Korišćenje proizvoda protiv starenja: Proizvodi sa retinoidima, vitaminom C i drugim antioksidansima mogu pomoći u smanjenju izgleda bora.
  7. Naspavanost: Dovoljno sna važno je za obnovu ćelija kože i opšte zdravlje kože.
  8. Hidratacija iznutra: Pijte dovoljno vode kako biste održali hidrataciju kože.
  9. Izbegavajte stres: Stres može uticati na brže starenje kože, pa je važno praktikovati  tehnike opuštanja poput meditacije ili dubokog disanja.
  10. Redovni pregledi kože: Redovni pregledi kod dermatologa mogu pomoći u otkrivanju i tretiranju problema sa kožom pre nego što postanu ozbiljniji.

Važno je napomenuti da su bore prirodni deo procesa starenja i da je nemoguće potpuno ih izbeći. Međutim, ovi saveti mogu pomoći u smanjenju njihove vidljivosti i očuvanju zdravlja kože. Ako imate ozbiljnije probleme sa kožom, uvek je najbolje konsultovati se sa dermatologom.

Kada je u pitanju preporuka proizvoda za negu  kože protiv bora i starenja, Promontis ti nudi rešenje u vidu revolucionarne kreme sa vitaminom C i hijaluronom.

Ovo je visoko hidratantna krema koja vraća tonus i blistavost koži okoloočne regije. Smanjuje pojavu finih linija nastalih usled dehidratacije. Vitamin C ublažava tamne podočnjake i fleke. Sa posebno odabranim prirodnim sastojcima, ova formula je dizajnirana kako bi pružila brze i dugotrajne rezultate.

Poruči kremu već danas, a mi ti garantujemo da se nećeš pokajati!

Leave a Reply

Your email address will not be published.