Da li ste znali?

Saveti za efikasnu negu stopala

Stopala su najopterećeniji deo našeg tela, često nepravedno zapostavljena, na koja obratimo pažnju tek kada dođe do vidljivih promena ili bola. Najčešći problemi na stopalima su ispucale i suve pete, uporne žute naslage na noktima, neprijatan miris nogu, nepodnošljiv svrab između prstiju, žuljevi  i zadebljanja na stopalima, teško zarastanje rana. Ove promene su posledica bakterijskih ili gljivičnih infekcija koje ako se zapostave mogu dovesti čak i do hirurških intervencija.

Nega nogu je izuzetno važna iz više razloga. Evo nekoliko ključnih razloga za redovnu negu nogu:

  1. Zdravlje kože: Redovna nega nogu uključuje čišćenje, hidrataciju i zaštitu kože. To pomaže u sprečavanju nastanka raznih problema kože poput suvoće, ispucalosti, gljivičnih infekcija i kurjeg oka.
  2. Prevencija infekcija: Čišćenje nogu, posebno između prstiju, smanjuje rizik od razvoja bakterijskih i gljivičnih infekcija, kao što su atletsko stopalo ili infekcije noktiju.
  3. Održavanje cirkulacije: Masaža stopala i lagana vežba pomažu u poboljšanju cirkulacije krvi u nogama, što može smanjiti rizik od problema poput proširenih vena ili edema.
  4. Podrška ortopedskim problemima: Nega nogu može biti ključna za ljude koji imaju ortopedske probleme poput ravnih stopala ili deformacija stopala. Nošenje odgovarajuće obuće i redovno vežbanje može pomoći u održavanju pravilnog položaja stopala i smanjenju nelagode.
  5. Opšte blagostanje: Nega nogu može imati i psihološke koristi. Udobna, čista stopala mogu doprineti opuštanju i osećaju blagostanja.

Ukratko, nega nogu nije samo estetsko pitanje već i važan deo očuvanja zdravlja i dobrobiti celog tela.

Tim Promontisa je zato formulisao biljnu kremu za negu stopala koja rešava ove probleme brzo i efikasno. U pitanju je Foot Protection biljna krema za negu stopala.

Preparat je namenjen za negu stopala i nokatne ploče, bolove u stopalima i potkolenicama; omekšavanje svih vrsta kožnih zadebljanja na stopalima i prstima; ublažava svrab, crvenilo, peckanje.

U sastav Foot Protection kreme ulazi propisana koncentracija eteričnih ulja čajevca, timijana i eukaliptusa koji su prirodni antiseptici. Klinički je dokazano da ubijaju bakterije i gljivice koje najčešće izazivaju infekcije na stopalima. Tu su ekstrakt gaveza i nevena koji ubrzavaju epitelizaciju i zarastanje rana, žuljeva. Urea omekšava zadebljanja na koži stopala, zanoktica i olakšava prodiranje aktivnih principa na mestu aplikacije.

 Brinite o svojim stopalima svakodnevno 

👉 Ukoliko redovno koristite FOOT PROTECTION rezultati su vidljivi već u prvom mesecu primene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.