Da li ste znali?

TOP 3 ETERIČNA ULJA ZA OTKLANJANJE UMORA

Da li ste stalno umorni i bez energije? Čak i kada se naspavate, ne osećate se odmorno?

Hranite se zdravo, spavate dovoljno, unosite dovoljno vitamina, bavite se sportom, imate dovoljno aktivnosti u toku dana, sve analize su u redu ali je umor i dalje tu.
Ali da li ste sigurni da ste probali sve?

Aromaterapija vam može pomoći u rešavanju ovog problema, a tu je i izbor najboljih etarskih ulja u ovakvim situacijama.

Etarsko ulje limun – Ima antioksidaciono i antiseptično delovanje. Ima stimulativno dejstvo i podstiče lepo raspoloženje. Odličan saveznik u borbi protiv virusnih infekcija. Deluje na zidove kapilara i stimuliše cirkulaciju, odličan za anticelulit tretmane. Nanošenjem lokalno na kožu koristi se za uklanjanje fleka i osvežavanje umorne kože.

Etarsko ulje slatka narandža – Ima takođe antioksidativno dejstvo. Umiruje i opušta, pruža dobro raspoloženje i optimizam. Deluje antiseptički i antireumatski. Poznato je po svom revitalizirajućem svojstvu na kožu. Pomaže kod mišične napetosti i grčeva. Zbog svih ovih delovanja ulje slatke narandže je jako efikasno za otklanjanje umora.

Etarsko ulje ruzmarin – Etarsko ulje ruzmarina je bogato 1,8 cineolom, kamforom i alfa pinenima i kao takvo se koristi za inhalacije/olakšava disanje kod respiratornih tegoba, protiv glavobolja, utiče na jačanje primarnog imuniteta- utrljavanjem na delove tela bogatim limfnim čvorovima. Na mestu aplikacije povećava cirkulaciju,  pa je obavezni sastojak preparata za rast kose. Koristi se kod reumatskih bolova i za sportske masaže. U aromaterapeutskim preparatima koristi se za poboljšanje koncentracije i otklanjanje stresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.