Da li ste znali?

Ulje šargarepe-efikasno za dobijanje bronzanog tena i regeneraciju kože

Ulje šargarepe u svojstvu lepote počelo je da se koristi u Avganistanu pre više od sto godina! U Evropu je došlo nešto kasnije i postalo je izuzetno cenjeno. Ulje šargarepe je ekstrakt korena šargarepe (Daucus Carota Sativa Root) u hladno ceđenom ulju suncokreta (Helianthus annuus oil). Ovo predivno ulje nalazi svoju primenu pre svega na koži, posebno u toku leta zbog beta-karotena koji je prirodno zastupljen u šargarepi, u cilju bržeg dobijanja tena.

Kada dođe u dodir sa kožom, beta-karoten se usled enzimskih procesa u unutrašnjosti kože pretvara u vitamin A koji jača zaštitnu barijeru kože, štiti kožu od oksidacijskih oštećenja tokom izlaganja suncu i štetnog delovanja UV zraka.

Ulje šargarepe obiluje vitaminima B, C, D i E i ovi vitamini hrane kožu čineći je hidriranom i mekom. Vitamin D tokom letnjih meseci utiče na stvaranje melanina koji je zaslužan za preplanuli ten ukoliko se sunčate. Međutim, ne preporučuje se višesatno izlaganje suncu i obavezno je ispod ulja šargarepe naneti prvo sloj kreme sa zaštitnim faktorom.

Ukoliko se nanosi redovno i pravilno, ulje šargarepe može smanjiti i ožiljke nastale od bubuljica.

Može se koristiti i nakon sunčanja, jer ima umirujuće dejstvo i dodatno hrani i neguje dehidriranu kožu. Može se koristiti i kod zrele kože, jer osim što doprinosi hidrataciji kože efikasno usporava i njeno starenje i dodatno regeneriše kožu.

Ulje šargarepe održava elastičnost kože, pomažući joj da ostane glatka i samim tim usporava starenje kože. Jača imunitet kože, pomaže u lečenju opekotina, psoriaze, ekcema i čireva.

Koristi se u izradi kozmetičkih preparata, posebno anti-age seruma i ulazi u sastav preparata za intimnu negu žena.

Primena: Lokalna primena-direktno nanošenje na kožu, kapnuti par kapi ulja i ravnomerno utrljati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.