Da li ste znali?

Zašto prirodna kozmetika?

Većina preparata za negu kože bazirana je na parafinskom ulju i drugim derivatima nafte, koji su našoj koži strani, nefiziološki. Kako ih naša koža ne prepoznaje, oni ostaju na površini zadržavajući vlažnost, ali u isto vreme zapušavaju pore i tako ne dozvoljavaju koži da diše. Zahvaljujući prirodnim sastojcima, prirodna kozmetika stimuliše prirodne funkcije kože, za razliku od veštačkih sastojaka koji menjaju naše fiziološke procese i opterećuju kožu. Zbog zdrave nege koju pružaju, prirodni proizvodi su korisni za zdravlje kože u bilo kom dobu života.

Ono što je veoma važno jeste to da bi neki kozmetički proizvod nazvali prirodnim, svaki sastojak mora biti prirodnog porekla i pri tom svaki od tih sastojaka mora da ima minimalnu obradu u odnosu na prirodni izvor. Dakle, prirodni sastojci su oni pronađeni direktno u prirodi, izolovani iz biljaka ili dobijeni od stena i minerala.

ZAŠTO PRIRODNA KOZMETIKA?

Prosečna žena svakodnevno koristi oko 10 kozmetičkih preparata i na taj način, koža prosečne žene je tokom dana u dodiru sa oko 100 hemikalija. Koža je najveći organ našeg tela i apsorbuje čak 60% onoga što nanesemo na nju. Prirodna kozmetika se ne ispituje na životinjama i dolazi u ekološki prihvatljivoj ambalaži. Ne sadrži parfeme, već etarska ulja koja su kompatibilnija sa ljudskom kožom. Ne sadrži agresivne deterdžente, sulfate, sintetičke boje i sintetičke konzervanse. Podrazumeva odsustvo modifikovanih organizama, parabena, nanočestica, silikona, parafina, vazelina i drugih derivata nafte, PEG-a, sirovina životinjskog porekla (izuzev onih koje životinje proizvode kao što su med, vosak i sl.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.