Da li ste znali?

Zdrava kosa – nega i saveti

Zašto je nega kose toliko važna? Nega kose je izuzetno važna iz različitih razloga:

  1. Zdravlje vlasišta: Redovna nega kose pomaže održavanju zdravog vlasišta. Zdravo vlasište je osnova za zdrav rast kose, a nega kose može pomoći u održavanju ravnoteže vlage, smanjenju peruti i smanjenju iritacija.
  2. Očuvanje sjaja i lepote kose: Pravilna nega kose može pomoći u očuvanju sjaja, mekoće i glatkoće kose. Hidratantni i hranjivi proizvodi mogu pomoći u obnavljanju oštećene kose te je čine manje podložnom lomljenju i pucanju.
  3. Prevencija oštećenja kose: Kosa je izložena različitim spoljašnjim uticajima poput sunca, vetra, hemikalija iz proizvoda za oblikovanje i alata za oblikovanje kose. Redovna nega kose može pomoći u zaštiti od oštećenja i očuvati njenu strukturu i integritet.
  4. Podsticanje rasta kose: Nega kose može podstaknuti zdrav rast kose podstičući cirkulaciju krvi u vlasištu, pružajući hranjive supstance korisne za rast kose te jačajući folikule dlake.
  5. Estetski razlozi: Zdrava i negovana kosa čini deo ličnog stila i estetike. Dobro negovana kosa može doprineti pozitivnom dojmu i samopouzdanju.

Ukratko, redovna nega kose nije samo estetski važna, već igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja kose i vlasišta te doprinosi opštem osećaju dobrobiti i samopouzdanju.

Zato je veoma važno odabrati pravi proizvod za negu kose.

Promontis tim je formulisao specijalni uljani serum za kosu koji dubinski neguje i oporavlja kosu. Ovaj uljani serum predstavlja idealnu kombinaciju biljnih i eteričnih ulja koja regenerišu i neguju temenjaču. Eterična ulja iz seruma povećavaju cirkulaciju i na taj način ubrzavaju rast i obnavljanje kose. Iako je prvobitno namenjen za negu kose, može se koristiti čak i za brži rast trepavica i obrva.

  • Evo nekoliko načina na koje se može koristiti ovaj serum:
    1. Masaža vlasišta: Naneti nekoliko kapi seruma na temenjaču, ravnomerno rasporediti na različite regije glave i umasirati u koren kose od čela preko temena do vrata. Za poboljšanje raspoloženja masažu završiti u jugularnim jamama stimulacijom nervusa vagusa. Na ovaj način koristimo i aromaterapeutski efekat čistih eteričnih ulja.
    2. Dodavanje šamponu ili regeneratoru: Dodajte nekoliko kapi seruma u svoj šampon ili regenerator pre upotrebe. To može pomoći u jačanju kose i vlasišta i pružiti osvežavajući miris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.